3. Huisstijlhandboek

Jan-Willem, de product owner, vroeg aan onze studio groep of we een huisstijlhandboek voorstel wilden maken. Ik wilde deze klus graag op me nemen, omdat ik dat nog nooit echt heb gedaan en het graag wilde leren. Ook heb ik hier een leervraag over gemaakt voor in mijn DPO.

 

Onderzoek

Voordat ik kon beginnen met het maken van een huisstijlhandboek, moest ik er natuurlijk eerst meer over weten. Ik ben begonnen met het zoeken van inspiratie op internet. Dit heeft me veel geholpen bij het creëren van een beeld van een huisstijlhandboek. Vervolgens ben ik gaan brainstormen en gaan kijken wat er belangrijk is in het huisstijlhandboek van KPRS. De dingen die ik belangrijk achtte heb ik verwerkt in het huisstijlhandboek zoals ik hem gemaakt heb.

 

Eerste voorstel

Nadat ik het huisstijlhandboek zo ver klaar had, stelde ik het voor aan de klant tijdens een sprint review. Mijn keuze was gevallen op het oranje KPRS logo, omdat dit een andere kleur was dan het Idea-X logo. Hierdoor kwam er echt een verschil tussen de twee bedrijven, waar het verschil nu soms moeilijk te zien is. Jan-Willem vond echter het blauwe logo mooier en hij vond ook dat de blauwe kleur rust en zakelijkheid uitstraalde. Het andere studio groepje had ook een huisstijlhandboek voorstel gedaan met de blauwe kleur, dus daar ging de voorkeur van Jan-Willem naar uit. Hier eindigde daarom helaas mijn eerste kennismaking met het maken van een huisstijlhandboek.

 

Evaluatie

Ondanks dat mijn ‘huisstijlhandboek avontuur’ al snel ten einde liep, heb ik er toch veel van geleerd. Ik heb kennis genomen van hoe huisstijlhandboeken er uit moeten zien en heb een eerste poging mogen wagen. Hoewel het misschien nog niet de perfecte uitvoering was van hoe een huisstijlhandboek hoort te zijn, ben ik toch heel blij met het resultaat. Het huisstijlhandboek is ‘clean’ in de vormgeving en zeer overzichtelijk. Ik kijk er naar uit om tijdens mijn specialisatie (Visual Design) later dit jaar verder aan de slag te mogen gaan met het leren maken van een huisstijlhandboek.