Wat kun je doen na je opleiding CMD?

Lezing door:

contact2

Aandacht publiek pakken en vasthouden

Deze presentatie werd gedaan door een man en een vrouw. De vrouw begon met een verhaal over wat ze deed en wat ze gestudeerd had. Hoe ze het vertelde was niet erg spannend en ze vertelde het met een erg monotone stem, met als gevolg dat ik, en vele anderen met mij, al snel afhaakten en het niet echt meer volgden.

Er kwamen tijdens haar presentatie ook een aantal vragen vanuit haar, gericht aan het publiek. Doordat ze de vragen stelde gingen mensen overleggen en ontstond er een soort chaos waardoor ze de aandacht al helemaal kwijt was. Toen ze even later een video liet zien kreeg ze de aandacht van vrijwel iedereen weer te pakken.

Het verhaal van Hugo(mannelijke spreker) was best interessant en hij vertelde het op een aangename manier, door zijn stem goed te gebruiken. Hierdoor was het bij hem niet zo moeilijk om de aandacht er bij te houden.

 

Hugo

Hugo vertelde over de opbouw van zijn bedrijf. Hij heeft veel fouten gemaakt en maakt er nog steeds veel zei hij, maar succes staat gelijk aan veel falen zei hij. Van fouten maken leer je.

Hugo vertelde bijvoorbeeld dat hij een eigen kledingmerk was begonnen met zijn bedrijf. Hij verwerkte verhalen in een grafisch design en die drukte hij dan op een shirt. De eerste druk van zijn product was volledig mislukt omdat er typfouten zaten in de tekst die op het shirt stond. Later toen het wat beter ging lopen werden de shirts met typfouten de limited edition shirts, wat ik persoonlijk een erg leuke en creatieve oplossing vind.

Uit het verhaal van Hugo bleek ook dat je vanuit concepten weer hele nieuwe bedrijven kan beginnen. Kijk maar naar het eerder genoemde voorbeeld over zijn kledingmerk.

 

Kort samengevat

Door deze presentatie heb ik meer inzicht gekregen in wat we kunnen gaan doen na onze opleiding. Ook heb ik gezien wat wel en niet slim is om te doen tijdens een presentatie, zowel qua houding als inhoud van de presentatie. Je moet interessant overkomen en op een prettige toon vertellen.