Expeditie naar de bushmen

Lezing door:

contact2-2

We zouden de workshop: ‘Koppel ALLES aan jouw vertrouwde internetje (Louche Apparaten) bij SetupPage’ krijgen, maar doordat de twee mensen die de workshop zouden gaan geven ziek waren geworden, kregen we een vervangende workshop. Deze workshop ging over robots.

Tijdens deze workshop kregen hebben we gediscussieerd over wat robots precies zijn en of ze gevoel kunnen hebben. Naar mijn mening is een robot een ding die interactie heeft met zijn gebruiker. Naar mijn idee is een telefoon dus ook een soort robot. Ook hebben we het dus gehad over het gevoel dat je kan hebben bij een robot. Sommige robots hebben een uiterlijk dat er leuk en lief uit ziet en andere robots hebben een uiterlijk die er kwaad / onaardig uit ziet. Dit bleek dus te maken te hebben met de vormgeving, want aan het innerlijk van een robot valt natuurlijk weinig te doen.

Aan het werk
Na al het discussiëren werd het tijd om aan het werk te gaan. We mochten zelf een robot gaan ontwerpen. De robot moest er schattig uit zien maar iets heel anders doen. Ik heb samen met Dylan een robot gemaakt die voor één euro een biertje voor je haalt op een feestje. De robot haalt alleen iet altijd een biertje voor je; soms rijdt de robot weg met je euro en komt hij niet meer terug. De robot had een ‘Lief’ uiterlijk, waardoor hij betrouwbaar lijkt. Hieronder een foto van de robot die wij hebben gemaakt.

robot

Tot slot
Ik vond het een leuke en interessante workshop. We hebben goed nagedacht en gediscussieerd over robots en zijn vervolgens aan de gang gegaan met concept en vormgeving van een eigen robot. De workshop was simpel, maar enorm gezellig.