The mission and vision of Buurman Utrecht:

Buurman is een bouwmarkt voor professionals en consumenten, maar tegelijkertijd ook een afvalverwerker van bouwbedrijven, musea/kunstinstellingen, festivals en andere organisaties. Restmateriaal dat nog goed bruikbaar is, is te koop in de schappen van Buurmans winkel. Van sloophout tot electrakabel, voor iedere creatieveling of handige doe-het-zelver wat wils. Kortom, scherp geprijsd tweedehands materiaal met een verhaal.

Their Vision:

Om de hoeveelheid afval van herbruikbaar materiaal te reduceren waardoor CO2-uitstoot lager wordt.

Their Mission:

Om zo veel mogelijk verschillende materialen te recyclen en te hergebruiken voor nieuwe kopers.

 

Opdracht 2

Actors
– Erfgoed Werkspoor Utrecht
– Bouwbedrijven
– Klusjesmannen
– Eneco
– Het Hof van Cartesius
– Boot
– Universiteit Utrecht
– Copernicus Instituut
– HU
– HKU
– Utrecht Sustainability Institute
– De Waal
– Bos& Zoon
– Van Wan Rooij
– Inwoners
– Karwei
– Gamma
– Gemeente Utrecht
– Europese Unie

Bedrijven die al partner gevraagd moeten worden:
– HU
– Karwei
– Rabobank
– Gamma
– Gemeente Utrecht
– MBO Bouwkunde

Welke samenwerking moet gebeuren en creëren we shared value voor de stakeholder
Kortingscodes voor als je lid bent een duurzame vereniging. De klanten krijgen korting van Buurman als deze aangesloten is bij een duurzame organisatie. Hiermee word er shared value gecreëerd. Het zal hierdoor aantrekkelijker worden voor de klanten om naar buurman te gaan. Daarnaast kan je ook leren hoe je moet bouwen. Hierdoor is de drempel om lager voor deze doelgroep om ook hun gebruikt hout af te leveren.

Greenpeace, NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme (veganisten), WNF, Compernicus Instituut

Europese Unie

EU Subsidie Pot: Door middel van een EU Subsidie Pot kunnen projecten die momenteel nog niet lopen, eindelijk van start gaan. Verder kunnen tekorten ook gefinancierd worden. Nieuwe concepten kunnen uiteraard ook gefinancierd.

Emmaus 

Emmaus is een tweedehands winkel die gespecialiseerd is in meubilair. Hier staat ook veel meubilair die van hout gemaakt zijn. Deze producten kunnen naar Buurman gebracht worden voor hout voorraad. Echter, kan het ook zo zijn dat de producten daarheen gaan om opgeknapt te worden en weer teruggebracht worden naar Emmaus.

Rabobank

Rabobank is een bedrijf met veel vermogen en de bevoegdheid om deze aan partijen te verstrekken. Rabobank heeft al vaker leningen verstrekt met daarvoor wel een goede reden of vermogen. Vanwege de sustainable aard komt Buurman in aanmerking voor funding. Het enige wat het in de weg kan zitten is dat zij niet genoeg eigen vermogen hebben. Met deze funding kan meer gedaan worden met de materialen en de ruimte die zij nu bezitten.

 

Stap 4

Europese Unie
Vanuit de EU Subsidie Pot kan de Europese Unie Buurman steunen. Hiermee kunnen ze budget krijgen voor bijvoorbeeld marketing, plekken voor stagiaires en ga zo maar door. Buurman kan door deze financiële steun doorgroeien.

Emmaus
Emmaus krijgt sommige producten niet verkocht en doet ze dan weg. Ze verzamelen de oude materialen en leveren ze aan Buurman. Buurman haalt de producten uit elkaar en maakt er nieuwe, custom design, producten van. De producten worden dan aan Emmaus geleverd en verkocht in de winkel als speciale editie & duurzame meubelen. Ook kan Emmaus meubelen naar Buurman sturen voor reparatie.

Rabobank
Rabobank kan Buurman ondersteunen op financieel vlak. Denk hierbij aan sponsoring, het afsluiten van een lening of het ondersteunen van projecten van Buurman. Buurman kan op zijn beurt meubelen of bouwmateriaal leveren om de kantoren van Rabobank te pimpen.

 

Stap 5

– Marketing
– Ledenpas korting van duurzaamheids verenigingen.
– Influencers
– Instagram
– Guerilla marketing buurman
– Product placement met buurman&buurman
– Logo van Gamma en kwaliteit maken met het hout van Buurman: “Ook met buurman kun je Gamma kwaliteit hout maken”.

Categorieën: Geen categorie