Local Economies

Businesses

Bij kleinere bedrijven worden de verschillende middelen lokaal verkregen en dit effect weer andere (grotere bedrijven) aangezien andere bedrijven het van een ver land kunnen verkrijgen.

Een voorbeeld van een lokaal bedrijf is Streekkoken.

Producten van dichtbij zijn niet alleen duurzamer, maar ook lekkerder. Streekkoken kookt daarom zoveel mogelijk met lokale dagverse producten uit eigen streek.

Hoe komt Streekkoken aan de beste producten? Door goede contacten te onderhouden met een lokale teler van kruiden en lokale aardappel- kaas, ijs- en wijnboeren beschikken we over de beste producten uit het seizoen.

Consumers

Consumenten zijn meer geneigd om lokale bedrijven te ondersteunen aangezien het persoonlijker is en het lokale bedrijf iets lokaal kan verkrijgen waar de consument baat bij heeft.

Colloborative consumption

Businesses

De term colloborative heeft deels te maken met de sharing economie. Bij bedrijven werkt het bijna hetzelfde. Voorbeeld van een bedrijf is Bksy.

Met Bksy heb je altijd een handig overzicht van jouw boekenverzameling. Maar je deelt ook je boeken met anderen. Je raakt geïnspireerd en ontmoet anderen die net zo van boeken houden als jij.

Consumers

Door gebruik te maken van een collaboratieve samenwerking kunnen consumenten bepaald materiaal delen en kunnen hierdoor kosten bespraken. Het heeft deels te maken met de sharing economie.

Sharing- Economie

Businesses

De sharing-economie is een lastig proces voor grotere bedrijven. Door middel van het “sharing” concept worden verschillende middelen niet meer door de consument gekocht. Hierdoor verliezen bedrijven omzet. Bedrijven die hieraan meedoen zien een positief resultaat. Een voorbeeld van sharing economie is Driveshare.

DriveShare by Hagerty is de eerste community voor het delen van auto’s voor auto’s die je wilt rijden.

Consument

Door middel van een sharing-economie hebben consumenten de optie om bepaalde objecten zelf niet aan te schaffen en te kiezen voor het delen met anderen. Door driveshare te gebruiken omzeilt de consument bepaalde kosten die ze anders zouden krijgen bij het aanschaffen van eigen materiaal.

Living with less

Businesses

Bedrijven worden hierdoor beïnvloed doordat mensen simpelheid willen. Zodra consumenten of andere bedrijven bepaalde aspecten simpeler maken door minder middelen te gebruiken kan dit invloed hebben op verschillende bedrijven. Een voorbeeld van een bedrijf dat minder gebruik maakt van materiaal voor dezelfde ervaring als een consument zal hebben bij een normale situatie is the Boxsystem.

Speciaal voor leegstaand vastgoed, zoals kerken, loodsen en fabriekshallen, ontwikkelde THEBOXSYSTEM ook een indoor versie. Net zo flexibel als de outdoor variant en ook geschikt voor tijdelijk of (semi-)permanent gebruik. Grote gebouwen krijgen snel een nieuwe bestemming zonder dat de originele bouw aangetast wordt. THEBOXSYSTEM laat na verwijdering geen permanente sporen achter en kan volledig hergebruikt worden op een andere locatie.

Consumers

De consumenten hebben hier veel baat bij omdat ze veel kunnen besparen qua kosten. Daarnaast is het erg belangrijk dat mensen minder gebruik maken van materiaal. Dit heeft effect op de duurzaamheid waarmee de mens leeft. Door minder materiaal te gebruiken en de productie ervan heeft invloed op de footprint dat de persoon heeft.

Healthy lifestyles

Businesses

Bedrijven worden beïnvloed door de gezonde keuzes die de consument maakt. Voedsel bedrijven worden voornamelijk hierdoor beïnvloed. Verschillende bedrijven moeten producten aanpassen om meer rekening te houden met de gezondheid van de consumenten door ingrediënten of materialen binnen een product aan te passen. Een bedrijf dat specifiek bezig is met een gezonde levensstijl is Kaiser Permanente.

Kaiser Permanente is een Amerikaans non-profit consortium in de gezondheidszorg.  

Consumers

Consumenten hebben meer keuzes als bedrijven ervoor kiezen zich aan te passen tot een gezondere levensstijl. Consumenten hebben dus meer de keuze om voor verschillende producten te kiezen. Ze zijn zich bewusten van bepaalde gezondheid keuzes en willen graag voor een gezonder product i.p.v iets dat niet gezond is of een grote footprint veroorzaakt.

Apps for sustainable behavior change

Businesses

Bedrijven krijgen hierdoor meer concurrentie in verband met de duurzaamheid dat andere bedrijven proberen te verhelpen. Andere bedrijven zullen moeten kiezen voor meer duurzaamheid bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Zodra meer en meer bedrijven zich focussen op duurzaamheid zullen andere bedrijven zich moeten aanpassen.

Een voorbeeld van een bedrijf dat bezig is met duurzaamheid zijn vaak recyclebedrijven zoals Bureo.

Bureo is een bedrijf dat plastic uit de zee recycled tot nieuwere producten.

Consumers

Consumenten hebben baat bij de duurzaamheid van verschillende bedrijven in verband met de materiaalkeuzes die bedrijven hebben. Daarnaast worden producten ook goedkoper doordat er geen nieuwe materialen worden verkregen. Dit kan ook aan andere oorzaken liggen.

Crowfunding

Businesses

Crowfunding is een mooi businessmodel voor nieuwe startups. Echter heeft het wel een klein nadeel voor grotere bedrijven omdat de crowfunding bedrijven meer voordelen hebben bij de verkoop van nieuwe producten vanwege het extreem laag tarief. Crowfunding kan voor elk business idee gebruikt worden en hierdoor dus ook meer bedrijven en hierdoor dus ook meer concurrentie. Een voorbeeld van een crowdfunding bedrijf is Kickstarter.

Consumers

Consumenten hebben hier veel baat bij. Ze kunnen tegen een enorm laag tarief bepaalde producten verkrijgen. De consumenten kunnen de verschillende bedrijven financieren op een unieke manier. Ook komen meerdere bedrijven met meer duurzamere ideeën waar consumenten ook baat bij hebben.

Categorieën: Geen categorie